Czy to wykonalne? Jeśli tak to w jakich warunkach? Wydaje mi się że musi być powietrze i temp pokojowa. Ale i tak smak zły.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMadrik napisał:Temat bez sensu. UHT to nie jest mleko, tylko produkt mlekopodobny.
Coś jak "Jak zrobić bigos, z wody po kiszonej kapuście?".
Ale jak ktoś lubi ten odpad przemysłowy to już sprawa gustu.
Kurde_Bele napisał:Może, że masz na ten temat jakieś informacje dodatkowe, że to odpad to z chęcią bym się z nimi zapoznał.
Rezystor240 napisał:Mleko w kartonach a mleko w butelkach plastikowych. Mleko w kartonach w sklepach stoi poza lodówką, a te w butelkach już tak. Nie zastanawia Was to? Spotkałem się też z taką opinią, że mleko w kartonach jest gorszej jakości, niż mleko butelkowane.
Tommy82 napisał:Ja mam taką obserwacje z wakacji na wsi, że jak komuś wychodził dobry chleb to ogórki kiszone i zsiadłe mleko też wychodziło
Kurde_Bele napisał:
Może, że masz na ten temat jakieś informacje dodatkowe, że to odpad to z chęcią bym się z nimi zapoznał.
teskot napisał:Natomiast co do samego kiszenia mleka to niegdyś z dobrym skutkiem wykorzystywałem do tego procesu preparat o nazwie "Lakcid". Sprzedawane to było w szklanych ampułkach, liofilizowane, stosowane przy antybiotykoterapii. Preparat zawierał wysuszone bakterie zapobiegające grzybicy po terapii antybiotykiem i chyba właśnie były to bakterie kwasu mlekowego bo mleko pięknie kisło po dodaniu szczypty.