Albo ARM z serii SAM7 Atmela:)
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam
PORTB &= ~_BV(PB1);
DDRB |= _BV(PB1);
TCCR1A = _BV(COM1A1) | _BV(COM1A0) | _BV(WGM11);
TCCR1B = _BV(WGM13) | _BV(WGM12) | _BV(CS10);
TCNT1=0;
ICR1 = 160;
OCR1A = 25;
greatlukas napisał:Witam, mam pytanie, czy ktoś robił przetwornice do podświetlania LCD (S65) ale z 3V, a nie z 5V.
Zrobiłem dokładnie taką jak na ogólnodostępnym schemacie (dławik, dioda, tranzystor) i przy L=680uH maksymalne napiecie jakie udało mi sie uzyskać to 9,5V.
beq napisał:
Obrazek wgrywa się w mniej więcej 1,5 sekundy, ale mam nadzieję, że dam radę go bardziej rozpędzić.
markosik20 napisał:beq napisał:
Obrazek wgrywa się w mniej więcej 1,5 sekundy, ale mam nadzieję, że dam radę go bardziej rozpędzić.
No nie bardzo, bo po LPT można wysłać dane z szybkością 2MB/s....równolegle, więc wychodzi ~260kbit/s dla pojedynczego pinu co daje ponad klatkę/1s.
arus85lbn napisał:Ja chcialbym wyswietlic tylko jeden obrazek na tym wyswietlaczu laczac go z jakas atmega. Czy ktos moglby mnie poratowac jakims programem w C badz chociaz jakimis wskazowkami jak skomunikowac procka z wyswietlaczem gdyz nigdzie nie znalazlem niczego konkretnego. Mile widziany rowniez jakis schemat.
don diego napisał:arus85lbn napisał:Ja chcialbym wyswietlic tylko jeden obrazek na tym wyswietlaczu laczac go z jakas atmega. Czy ktos moglby mnie poratowac jakims programem w C badz chociaz jakimis wskazowkami jak skomunikowac procka z wyswietlaczem gdyz nigdzie nie znalazlem niczego konkretnego. Mile widziany rowniez jakis schemat.
Może przeczytaj ten temat od początku. W pierwszym poście masz link, w którym znajdziesz schemat oraz gotowe programy napisane w C.
don diego napisał:J Programy do przerabiania BMP na bin były chyba w tym wątku wcześniej zamieszczane.
greatlukas napisał:albo poprostu LM317 - to powinieneś dostać wszędzie, poczytaj karte katalogową i będziesz wiedział jak zrobić 3V
markosik20 napisał:piksel po pikselu go wyświetlić. Dane hex z bmp poprostu wkleić jako tabelę do kodu źródłowego.