Witam , tym razem chciałem sie pochwalic nastepną konstrukcją , sprawa zaczęła się rok temu gdy moja córka Karolina ( 14 lat ) kupiła sobie gitarę elektryczna i zaczęła na niej brzdąkac na wzmacniaczu 2x50W i kolumnach alton50 , co prawda wzmacniacz miał małą czułośc ( wejście magnetofonowe ) ale kolumny i tak wykończyła , w trakcie tego brzdąkania zaczęła mnie męczyc o piecyk do gitary no i w ten sposób przy jej niedużej pomocy ( znaczyła gdzie wkręcic śrubki ) powstała konstrukcja którą prezentuję .Całośc wykonana ze sklejki 16 mm ( z podstaw od BTSów , od kolegi ) wysokośc ok 58 cm , obudowa podzielona na dwie komory w dolnej jest głośnik , w górnej szufladka z elektroniką , oklejone jak widac "kocykiem" z allegro . Układ elektroniczny zrobiony na podstawie artykułu z PE "combo gitarowe" ( jedna płytkę malowała Karolina ) dwa wejścia symetryczne : mikrofon i gitara , wzmacniacz na TDA 1514 ( ok 50 W sinus ) , głośnik basowy to GDS 30/30 z eltrona , piezaki po 6 zł z allegro ( tak na wszelki wypadek ) , całośc kosztowała w sumie ok 250 zł ( sklejke i głośnik miałem darmowe ) , jak sie porówna do najtańszych piecyków z allegro wychodzi drożej , ale one są prawie trzy razy mniejsze . A jak gra , w sumie na muzyce gitarowej to ja się nie znam , ale hałas potrafi zrobic duży , i Karolina jest zadowolona .
Fajne? Ranking DIY