Czesc slyszalem od kumpla ze mozna przerobic cb radio zeby odbieralo czestotliwosci policyjne czy to prawda a jezeli to prawda to jak mam to zrobic
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamapstynent napisał:hihi, http://www.eter.ariadna.pl/filmy/index.htm ściągnij filmy tvn1 i tvn2, lepiej nie igrać z losem;
wiem że chcesz tylko słuchać, ale co będzie jak kot ci przyparkowo wlezie i naciśnie przycisk nadawania? kłopot
apstynent napisał:hihi, http://www.eter.ariadna.pl/filmy/index.htm ściągnij filmy tvn1 i tvn2, lepiej nie igrać z losem
elektryk napisał:androot napisał:Można prosić o jakieś namiary na schemat?Wystarczy skaner, który pokrywa 450-470 MHz.
Ja zrobiłem skaner za kwotę ok. 300zł na głowicy TV.
tchn.Tomasz napisał:Poza tym są ciekawsze rzeczy do słuchania niż pesel jakiegoś dresiarza.
Jabil napisał:
Co do skanera za 300zl na glowicy TV,to ja bym sie zastanawial,czy nie lepiej zrobic cos takiego samemu ??(chocby na bascomie-jaka z tego bylaby zatyswakcja??),lub zajrzec na allegro-za 300zl dostaniesz cos porzadnego,cos co bedziesz mogl wlozyc do kieszeni i skanowac co sie dzieje w kolo.
pozdrawiam
c2h5oh napisał:Cześć !elektryk napisał:androot napisał:Można prosić o jakieś namiary na schemat?Wystarczy skaner, który pokrywa 450-470 MHz.
Ja zrobiłem skaner za kwotę ok. 300zł na głowicy TV.
Zobacz tutaj :
Tomek K. napisał:
do androota: myślę, że jeszcze większa kultura niż w MPK jest w paśmie lotniczym (modulacja AM). Jeśli masz skaner na podstawie artykułu w Świat Radio, to tam nie ma wyprowadzonego AMu. Najprościej jest to dorobić wyprowadzając (i np. jednostopniowo wzmacniając) sygnał z ogranicznika (ten, do którego jest podłączony potencjometr regulacji squelcha).
Piotrek 81 napisał:Czesc slyszalem od kumpla ze mozna przerobic cb radio zeby odbieralo czestotliwosci policyjne czy to prawda a jezeli to prawda to jak mam to zrobic
hubiwit napisał:
NIE TRZEBA PRZERABIAĆ RADIA TYLKO WYSTARCZ MIEĆ JAKIEŚ RADIO NA NISKIE CZĘSTOTLIWOŚCI TZ. JAKIEŚ STARE JA KUPILEM KIEDYŚ NA GIEŁDZIE THOMPSONICA I TROCHĘ SIĘ BAWIŁEM. TRZEBA WSADZIĆ DO NIEGO BATERIE PODEJŚ BLISKO JAKIEGOŚ RADIOWOZU LUB POLICJANTA Z RADIEM I POSZUKAĆ NA CZĘSTOTLIWOŚCIACH; UKF, AM ,LW BO NIE PAMIĘTAM NA KTÓRYCH TO BYŁO.
HUBERT
Cytat:POWODZENIA W NAPISANIU TEGO W BASCOMIE. Autor tego projektu pisał w asm (ja też w nim piszę) i miał problem w zmieszczeniu się w 8kb pamięci (AT89c52).
Łatwo coś powiedzieć, a trudniej zrobić... (nie lubię jak ktoś się wypowiada, a nie miał z tym styczności - to wychodzi tylko w polityce, a efekty widać).