janchar napisał: Mowiac przerost formy nad trescia, mialem na mysli fakt, ze zastosowales tak wyspecjalizowany procesor do bardzo banalnego zadania. Ten procesor potrafi o wiele wiecej zrobic.
W takim razie co zamiast tego "wyspecjalizowanego procesora" zaproponujesz? Niech zajmuje na płytce tyle samo lub mniej miejsca i kosztuje < 4,50zł.
janchar napisał: Wynik jego pracy przedstawiasz malo wyrafinowanie, bo zastosowales zwykle led-y.
Nie chodziło mi o ukazanie wyniku pracy mikrokontrolera w sposób wyrafinowany. Nie to było celem projektu.
janchar napisał: Skoro jednak chwalisz sie PCB, to w takim razie kompletnie nie rozumie po kiego licho pisales jakis tam program.
Bo PCB nie robi się dla sportu, tylko w jakimś celu. Celem stworzenia tego PCB było wykorzystanie w zegarze binarnym. Jeśli powiedziałbym, że jestem dumny z programu, powiedziałbyś zapewne "po kiego licho" robiłeś PCB?
janchar napisał: A ze to sie do niczego nie przyda... no coz, twoj zegarek tez jest malo przydatny.
Zegarek pokazuje aktualny czas i jest urządzeniem przydatnym, co już stwierdzono dawno. Można użyć wyświeltacza LCD, LED, VFD, Nixie czy co się komu podoba. Ja wybrałem zwykłe diody led. Ze sprawia Tobie problem z odczytaniem go, to już Twoja sprawa.
janchar napisał: Pozdrawiam i zycze prawdziwych sukcesow a nie wirtualnych.
Dziekuję, nawzajem.