VooVoo napisał: Quazzami napisał: [ciach]
No, chyba że nie rozróżniacie normalnego użytkownika od dzieci ze szkoły podstawowej bądź gimnazjum, wtedy wszyscy w jednym worze siedzimy - my, użyszkodnicy FB.
a istnieje taka różnica ?

Opowiedz jaka - bom ciekaw

Jeżeli za normalnego użytkownika uważasz taką osobę, która mówi wszystkim że idzie robić kupę oraz że obiad się przypalił, że się zaręczyła i że "Lubi koty" - to nie jest normalny użytkownik.
Wiadomo, że zawsze trafi się jakiś wyjątek (albo i ich setki tysięcy) co nie znaczy, że nie można sobie tego portalu tak skonfigurować, żeby nie prał mi mózgu i pozwalał się dowiedzieć z jednego miejsca o wszystkim - wiadomości z kraju i ze świata, nowości z mojego wydziału i kierunku studiów, mogę znaleźć znajomych jeżeli mam do nich jakiś interes (bo niestety - nie będę wisiał na domowym telefonie albo latał po mieście szukając znajomych, żeby coś załatwić). Niejako popularność facebooka oraz 'postęp technologiczny' wymusza na mnie kontaktowanie się z większością znajomych przez facebooka właśnie.
A co do młodszej części FB - każdy był kiedyś młody, choć to, co można spotkać tam teraz to jakaś wielka pomyłka.
Na każdym portalu społecznościowym mamy takie "pokolenie fejsbuka" i nic na to nie możemy poradzić, jednak według mnie nie jest to coś, co sprawia że mam tego facebooka nie używać. To tak jakby powiedzieć, że skoro dzieci w podstawówce mają komórki z aparatem to ja muszę kupić bez aparatu, bo co sobie ludzie pomyślą (!)
Trochę ten post chaotyczny ale już zmęczony jestem a chciałem przekazać więcej niż jestem w stanie. Dobranoc