Witam. Dla zainteresowanych tematem: w galerii zdjęć wnętrze suszarki Bosch z pompą ciepła po niecałych 3 latach użytkowania.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkemysz1 napisał:Witam. Dla zainteresowanych tematem: w galerii zdjęć wnętrze suszarki Bosch z pompą ciepła po niecałych 3 latach użytkowania.
piokrza napisał:w jakiej klasie skraplania?
lukiiiii napisał:Zauważyłem że dużo suszarek nie ma gąbki/filtra przed wymiennikiem
lukiiiii napisał:Co sądzicie o samoczyszczących?
drboczek napisał:Nie wiem na ile te moje ceregiele pomogą w żywotności suszarki
mrice napisał:Podstawowy problem to niemożnosć oczyszczenia drugiej części wymiennika i układu odpływowego kondensatu.
drboczek napisał:Ja mam na to prosty rachunek 1800zł / 36msc = 50zł
mrice napisał:drboczek napisał:Ja mam na to prosty rachunek 1800zł / 36msc = 50zł
Bardzo wysoki.
puniek71 napisał:nie wolno do końca wylewać wody
drboczek napisał:Nie no, za flaszkę najtańszej whisky suszyć przez cały miesiąc to chyba dobra oferta?
drboczek napisał:Nie wierzę, że będą produkować coraz trwalsze urządzenia,
drboczek napisał:jak kupowałem to dużo ludzi (przy stosunkowo małej popularności tych urządzeń) narzekało na awarie po gwarancji i wysoki koszt naprawy
puniek71 napisał:Parę lat temu kolega co serwisuję AGD powiedział mi żeby z suszarniki z pompą ciepła nie wolno do końca wylewać wody dlatego żeby miała się czym umyć
Borutka napisał:W AutoClean na stałe jest ponad litr i użytkownik nie ma dostępu do spuszczenia tej wody
mrice napisał:Borutka napisał:W AutoClean na stałe jest ponad litr i użytkownik nie ma dostępu do spuszczenia tej wody
Że co ?
Wymiennik jest spłukiwany wprost z pojemnika na kondensat który użytkownik moze wyjąć w każdej chwili poza momentem spuszcznia wody.
puniek71 napisał:stosując się do zaleceń kolegi żeby tylko połowę wody wylewać to już mija 6 rok
Borutka napisał:Na dole jest basenik praktycznie przez całą głębokość suszarki. Osadnik kłaczków (czyli drugi filtr) jest w nim na stałe zanurzony.
mrice napisał:Woda stoi od nowości i raczej nie da się wypompować, choćby dlatego że smok pompy jest na pewnej wysokości.woda tam stoi jak urządzenie jest już zasyfione.
Borutka napisał:Woda stoi od nowości i raczej nie da się wypompować, choćby dlatego że smok pompy jest na pewnej wysokości.
Borutka napisał:AutoClean i poprzedni SelfCleaning Condenser to dwa różne systemy