Witam,
zacznę od tego, że od pewnego czasu gdy ruszę autem i rozwinę prędkość do 20km/h, gdzie przy tej prędkości następuje automatyczne zaryglowanie zamków w aucie - nie rygluje się zamek z tyłu w drzwiach za kierowcą. Zamek ten zamknie się, ale po chwili odbije i pozostaje otwarty.
Oprócz tego wszystkie zamki po starcie auta potrafią czasami otworzyć się i zamknąć do 2-3 razy, w krótkich odstępach czasowych, dosłownie 2-3 sek.
Podłączyłem auto pod Vag i pokazał mi takie oto błędy:
Address 09 -------------------------------------------------------
Controller: 6Q1 937 049 B
Component: BORDNETZ-SG. 1S31
Coding: 25786
Shop #: WSC 13765
2 Faults Found:
00896 - Trunk Lock Unit (F256)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
01598 - Drive Battery Voltage
07-00 - Signal to Low
1 błąd tyczy się klapy bagażnika - z którą o dziwo nie mam żadnych problemów
Normalnie zamyka się i otwiera.
2 błąd wskazuje na wymianę akumulatora. Z tym, że z tym błędem jeżdżę chyba już z 2 lata i nic się złego nie działo.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
zacznę od tego, że od pewnego czasu gdy ruszę autem i rozwinę prędkość do 20km/h, gdzie przy tej prędkości następuje automatyczne zaryglowanie zamków w aucie - nie rygluje się zamek z tyłu w drzwiach za kierowcą. Zamek ten zamknie się, ale po chwili odbije i pozostaje otwarty.
Oprócz tego wszystkie zamki po starcie auta potrafią czasami otworzyć się i zamknąć do 2-3 razy, w krótkich odstępach czasowych, dosłownie 2-3 sek.
Podłączyłem auto pod Vag i pokazał mi takie oto błędy:
Address 09 -------------------------------------------------------
Controller: 6Q1 937 049 B
Component: BORDNETZ-SG. 1S31
Coding: 25786
Shop #: WSC 13765
2 Faults Found:
00896 - Trunk Lock Unit (F256)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
01598 - Drive Battery Voltage
07-00 - Signal to Low
1 błąd tyczy się klapy bagażnika - z którą o dziwo nie mam żadnych problemów

2 błąd wskazuje na wymianę akumulatora. Z tym, że z tym błędem jeżdżę chyba już z 2 lata i nic się złego nie działo.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.