Witam !
Jakim przekrój powinien mieć przewód zasilający piec elektryczny.Odległość od licznika do pieca to 10 do 15 metrów.
Jakim przekrój powinien mieć przewód zasilający piec elektryczny.Odległość od licznika do pieca to 10 do 15 metrów.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamModerowany przez retrofood:Kolego, Ciebie coś podgrzało w którymś miejscu? Zwiększona temperatura przewodu to szybsza degradacja warstw izolacji, to szybsze utlenianie powierzchni przewodów i styków, co często skutkuje pożarem. Dlatego powstrzymaj się od takich opinii, bo za rady prowadzące do sytuacji niebezpiecznych bardzo łatwo "zarabia" się ostrzeżenie. Napięcie 230 i 400 V to nie zabawka, a prąd nie zna się na żartach.
kkas12 napisał:Zamiast pytać o uziemienie byłoby lepiej gdybyś napisał w jakim układzie pracuje instalacja zasilająca budynek?
karolark napisał:Jedyny komentarz jakie mi się ciśnie to Londyn - nie ma takiego miasta
Moderowany przez Łukasz-O:Usunąłem zbędną część posta, która została dopisana po moderacji tematu. Proszę trzymać się wątku. Inaczej podejmę inne środki.
arturmarta3 napisał:Jakim przekrój powinien mieć przewód zasilający piec elektryczny.Odległość od licznika do pieca to 10 do 15 metrów.
arturmarta3 napisał:6 KW[2KW na fazę]