logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ogniwa 18650 z depakietu: czy warto używać uszkodzonych ogniw do pakietów?

pawel0777 15 Lip 2022 09:38 2931 8
REKLAMA
  • #1 20102361
    pawel0777
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Witam, zakupiłem na znanym portalu ogłoszeniowym ogniwa 18650 ni to nowe ni to stare tzw. bezcyklowe z depakietu. Wszystko ładnie i pięknie do puki nie przyszła paczka :D Miałem kilka razy w ręku demontowane ogniwa. Oczywiście miały ślady, resztki zgrzewu, blaszki. No ale te zwyczaje poniszczone podczas szarpania, odrywania. Robicie pakiety dla siebie z takich ogniw? Warto na nie marnować czas?

Ogniwa 18650 z depakietu: czy warto używać uszkodzonych ogniw do pakietów?ogniwo..jpg (120.62 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Ogniwa 18650 z depakietu: czy warto używać uszkodzonych ogniw do pakietów?ogniwo..jpg (128.22 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Ogniwa 18650 z depakietu: czy warto używać uszkodzonych ogniw do pakietów?ogniwo..jpg (120.62 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 20102394
    pawel0777
    Poziom 15  
    mgim napisał:
    Być może są OK, ale nie robiłbym ani sobie, ani Klientowi z takich. Odrywane "granatem". Kilka ma wręcz dziury w metalu.

Też mi się tak właśnie wydaje. Wolałbym je kupić z blaszkami i na spokojnie je usunąć. Pozostaje odesłać do sprzedawcy i mieć nadzieję że następnym razem będę miał więcej szczęścia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20102425
    pawel0777
    Poziom 15  
    Może właśnie trochę za tanio? chociaż na zdjęciach w ogłoszeniu wyglądają bardzo dobrze. Przepraszam ale nie chcę pisać konkretów bo nie zależy mi na oczernianiu sprzedawcy. Dogadany jest zwrot, także odsyłam do nadawcy.
    a tak poza tematem są godni polecenia sprzedawcy w tej branży...może Ktoś tu na forum?
  • REKLAMA
  • #7 20103167
    W.P.
    Specjalista - zasilacze komputerowe
    Ocena: 1213
    pawel0777 napisał:
    a tak poza tematem są godni polecenia sprzedawcy w tej branży?
    Ja kupowałem w Aleksandrowie Łódzkim (nazwa f-my na PW by nie robić reklamy). Także z depakietu, ale żaden nie miał dziur po zgrzewach.
    Zakupiłem 100szt do 10S10P i jeżdżę na tym zestawie 4-ty sezon (zimą czasem też), płaciłem po 6zł za sztukę.
  • #8 20103276
    oldking
    Poziom 33  
    Ocena: 522
    Zawsze się zastanawiałem PO CO są odrywane są te blaszki. Raz że można uszkodzić ogniowa, jak ktoś nie ma zgrzewarki to do blaszek bez problemu przylutuje przewody.
    W jakim są stanie to musisz je poddać testom, po wyglądzie nie można oceniać.
  • #9 20111699
    pawel0777
    Poziom 15  
    Wydaje mi się że trafiłem tym razem bardzo dobrego sprzedawcę. Depakiet wykonany starannie, wszystko z jednej serii, gwarancja 6 miesięcy, paragon, prawo zwrotu przez 14 dni. Cena...wyszło taniej niż ogniw z pierwszego postu. Także biorę się za zgrzewanie bo sezon ucieka. Ogniwa 18650 z depakietu: czy warto używać uszkodzonych ogniw do pakietów?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestię używania ogniw 18650 z depakietu, które mogą być uszkodzone. Użytkownicy wyrażają obawy dotyczące jakości takich ogniw, zwłaszcza gdy mają widoczne ślady uszkodzeń, jak dziury po zgrzewach. Wiele osób sugeruje, że lepiej jest kupować ogniwa w lepszym stanie, z blaszkami, aby uniknąć problemów z ich montażem. Niektórzy dzielą się doświadczeniami z zakupami ogniw z depakietu, wskazując na różnice w cenach i jakości. W końcu, jeden z uczestników dyskusji podkreśla, że znalazł dobrego sprzedawcę, oferującego ogniwa w lepszym stanie, z gwarancją i możliwością zwrotu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA