Wojtek M napisał:Jaki jest sens ekonomiczny takiej instalacji?
Piszę jeszcze raz przedstaw zyski i koszty takiej instalacji.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkarollo904 napisał:Tak mam ,że czuję się najwspanialej gdy nie posiadam kompletnie żadnych zobowiązań ,żadnych kredytów , spłat , rat ,zbędnych ubezpieczeń, i innych samo okaleczeń, w imię domniemanego „komfortu”
karollo904 napisał:Zrobilem instalację na 24V do oświetlenia i jak policzylem koszt zużytych materiałów to też można byłoby stwierdzić, że nie mialo to sensu ekonomicznego bo minie 3lata (bezawaryjnie) żeby koszt (tylko materiałów) instalacji zrównał się z należnością za pobór. A jednak mam ten "świetlisty" komfort, cieszę się nim a koszta? Cóż, te pieniądze mogłem wydac na cokolwiek i teraz kiedy mam już komfort, mogę to zrobić.jaki jest sens „ekonomiczny „ ?
kmarkot napisał:Jeżeli bieganie z kanistrami z benzyną można nazwać wolnością to ok, ja tam wolę prąd z sieci.
karollo904 napisał:od 500 do 800 W.
karollo904 napisał:A za parę dni znów zaświeci słońce 😀
kkknc napisał:Dowolny silnik bldc. Do tego regulator.
Dobromir pomysłowy napisał:To po co to robić? Wystarczy, że właściciel będzie "przeziębiony" kilka dni to kto będzie jeździł po paliwo? nie wspominając o kosztach amortyzacjiSensu ekonomicznego nie ma