Dodano po 7 [minuty]:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic4122703.html czyli jednak nie ma "stałej" fazy bez podłączenia do sieci. Epever to zrobi zamiast sieci.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:Sprzedajemy tylko oryginalne egzemplarze klasy A z najnowszą datą produkcji. Mamy tylko 48 sztuk w magazynie. Myślę, że ceny będą nadal rosły.
ppwielki napisał:Przecież jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądało ich przedłużenie, może będą nieatrakcyjne i wtedy byli już ongridowcy, będą kalkulować, próbować przejścia na off grid.
ppwielki napisał:... i wtedy byli już ongridowcy, będą kalkulować, próbować przejścia na off grid.
dzidek1968 napisał:Po co mieliby odłączać się od sieci?
dzidek1968 napisał:...tylko po zakończeniu umowy z ZE pewne sprawy mogą nie byc tak oczywiste a umowy na pewno zostaną zmodyfikowane na niekorzyść posiadaczy ongrid'ów, całkiem pomijając wymagane koszty zmian osprzętu pv (na dziś nie ma co szacować tych kosztów).ppwielki napisał:... i wtedy byli już ongridowcy, będą kalkulować, próbować przejścia na off grid.
Myślę że raczej będą przechodzić na instalację hybrydową, a nie na off grid. Po co mieliby odłączać się od sieci?
dzidek1968 napisał:Myślę że raczej będą przechodzić na instalację hybrydową, a nie na off grid . Po co mieliby odłączać się od sieci?
Cytat:Jesli 280 tylko EVE w wesrsji HS 1C CATL w wersji L280 1C lub winston 260a 1C , wiele na rynku sprzedawców myfrendów sprzedaje refurbowane z odzysku , lub tzw. zalewki czy szlify bo w chinach tylko w 2025r rozebrano już kilka ładnych GW LFP i później okazuje sie że kupujesz i masz po kilku miesiącach problem..
Tu w DE na całą UE sprzedaje spółka córka evebattery jak firmowo oraz firma otto , na całe niemcy i UE mamy tylko 2 prawdziwych dystrybutorów EVE , a CATL ma też 2 : Contemporary Amperex Technology GmbH (CATG), ale to dla odbiorów firmowych detalicznie sprzedaje Quantron AG, większość kupuje eve bo dostępne w małych ilościach. Teraz moja firma w której pracuje od 12 lat i my montujemy tylko systemy BAT LV do 400kw i HV największy do tej pory to 1,2mw mamy na stanie tylko eve280k 1C oraz mb31 0,5C Ctal mamy tylko l280 1C i winstona 2C 400 i 700a . Co do EVE mb31 nie można przeciążać powyżej 0,5C bo szybko zakończą żywot.. A co do innych firm to większość to substutut w wersji MLFP. Na szkoleniu w EVE w monacium powiedziano że ich baterri w UE sprzedawanych przez myfrendów ponad 70% to podróbki lub refurby wiec uwaga , Catl mówi podobnie..
Wr841nd napisał:Weź przestań w końcu być tym "pierwszym", co wymyśla koła na nowo.
Wr841nd napisał:To jest tylko jedno fajne słowo na wszystko co się wymyśli. Ja tez staram się w wolnej chwili coś co można byłoby nazwać górnolotnie *hybrydą" a jest to tylko zwyczajnym układem i to pewnie przez innych już wymyślonym i zastosowanym.Więc jest hybrydą
Evellina napisał:1. Rok wcześniej nie miałeś PV że masz taką duża prognozę?
Evellina napisał:Czy zmieniałeś w Tauronie prognozę, że wg niej nie płacisz i wskazujesz inne kwoty?
Maverick73 napisał:Evellina napisał:Czy zmieniałeś w Tauronie prognozę, że wg niej nie płacisz i wskazujesz inne kwoty?
Nic nie zmieniałem, jest ciągle tak samo.
Maverick73 napisał:Evellina napisał:Czy zmieniałeś w Tauronie prognozę, że wg niej nie płacisz i wskazujesz inne kwoty?
Nic nie zmieniałem, jest ciągle tak samo.
Evellina napisał:Czyli płacisz wg tej rozpisanej prognozy?
Evellina napisał:Czyli tyle się chwaliłeś, jak mało płacisz a bulisz całkiem sporo...I dużo więcej niż ja....
Maverick73 napisał:Przecież nie ukrywałem ze płacę jakoś 300zł na dwa miesiące.
Evellina napisał:Ale płacisz raczej 600 na dwa miesiące....
Maverick73 napisał:Kurcze musiałem aż zapytać moją połówkę bo w tym nie siedzę ... no fakt, ponad 500 ...