logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja programu na laptopie - problem z partycjami dysku

barins 23 Kwi 2003 14:18 1613 8
REKLAMA
  • #1 195538
    barins
    Poziom 12  
    Mam problem z instalacją pewnego programu na laptopie. Jeżeli mam dysk podzielony na partycje nie ma szans go zainstalować natomiast gdy brak partycji instalacja odpala do strzału. Mam więc pytanie w czym problem bo niby programy powinny się instalować się nizależnie czy dysk jest podzielony. Może Ktoś wiejak to ugryźć.

Za pomoc z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #3 196294
    barins
    Poziom 12  
    przepraszam już podaję
    jest to program do programowania sterowników UNITRONICS V3.04,
    system operacyjny Win 98 natomiast komp to laptop Toshiba Satellite S1800-254.
    komunikatu nie ma żadnego, poprostu się nie instaluje
    wyczaiłem że wszystko powyżej wersji 2.00 się nie chce zainstalować na dysku z partycją,
  • REKLAMA
  • #4 196344
    Wiciax
    Poziom 1  
    Podaj lokalizacje z której odpalasz instalkę, może należy nagrać ją na partycję D: i stamtąd ją instalować
  • #5 196452
    barins
    Poziom 12  
    odpalam go z f:\install, z nagraniem na d:\ mam problem bo kompa mam przeładowanego mam w nim całą dokumentację do maszyn które zrobiłem, może znajdzie się jeszcze inny sposób ?
  • REKLAMA
  • #6 196565
    oldking
    Poziom 33  
    Ocena: 524
    Witam

Wniaskuję że chcesz zainstalować na D:.
    Są programy które nie zainstalujesz nigdzie indziej tylko na C:
    A partycja w tym wypadku D: nic do tego nie ma.
  • #7 196873
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6531
    Lub instalator jest lekko "niedorobiony" i odpala jedynie z dysku D: (CD-ROM przy dysku jedną partycją).
  • REKLAMA
  • #8 197109
    CKsrv
    Poziom 32  
    Ocena: 87
    "Są programy które nie zainstalujesz nigdzie indziej tylko na C: "

A jak sie nawet daja instalowac to później nie odpalaja sie albo nie dzialaja poprawnie.
    Zainstaluj na C
  • #9 197335
    barins
    Poziom 12  
    dzięki za info, będę musiał jednak tak jak mówicie zostać przy całym dysku ( szkoda tylko bo wsztko było poukładane )

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji programu do programowania sterowników Unitronics V3.04 na laptopie Toshiba Satellite S1800-254 z systemem Windows 98. Program nie instaluje się na dysku podzielonym na partycje, natomiast instalacja przebiega poprawnie na dysku bez partycji. Brak komunikatów błędów podczas próby instalacji. Użytkownik uruchamia instalator z partycji F:install, a przeniesienie instalacji na partycję D: jest utrudnione ze względu na zajętość dysku. Wskazano, że niektóre programy wymagają instalacji wyłącznie na partycji C:, a partycja D: nie powinna mieć wpływu na instalację. Możliwe, że instalator jest ograniczony do uruchamiania z określonej partycji lub dysku. Ostatecznie zalecane jest pozostanie przy instalacji na całym dysku (bez partycji) lub instalacja na partycji C: w celu poprawnego działania programu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA