Witam.
Jakieś 9 lat upłynęło jak kolega z kapeli poszukiwał małego piecyka do ćwiczenia w domu. Zrobiłem dla niego i zapomniałem. Jego syn dorósł, zaczął grać, zepsuł i znów piecyk do mnie wrócił, aby go reanimować. Ale się wzruszyłem. Zrobiłem kilka zdjęć i chwalę się swoją konstrukcją sprzed lat. Piecyk posiada barwę czystą i distortion i nawet niezłe brzmienie.
Wszystkie elementy i materiały wykorzystane do budowy piecyka pochodzą z demontażu telewizorów i radyjek samochodowych. Nie kupiłem żadnego elementu.
Końcówka mocy - TDA 2030 w najprostszej aplikacji wg KIT-u TSM 44
Przedwzmacniacz - również wg jakiegoś kitu na BC413 i BC 109 chyba TSM 33M
Distortion - schemat dał mi kolega
Transformator sieciowy - transformator głośnikowy wyjęty z jakiegoś telewizora lampowego
Głośnik - wyjęty z Rubia (fantastyczne możliwości)
Obudowa - wycięta z obudowy telewizora
Tkanina obiciowa - sukienka mojej Mamy
Płyta czołowa - fragment szuflady do sztućców
Efekt - może nie powala na kolana ale ćwiczyć można.
Jakieś 9 lat upłynęło jak kolega z kapeli poszukiwał małego piecyka do ćwiczenia w domu. Zrobiłem dla niego i zapomniałem. Jego syn dorósł, zaczął grać, zepsuł i znów piecyk do mnie wrócił, aby go reanimować. Ale się wzruszyłem. Zrobiłem kilka zdjęć i chwalę się swoją konstrukcją sprzed lat. Piecyk posiada barwę czystą i distortion i nawet niezłe brzmienie.
Wszystkie elementy i materiały wykorzystane do budowy piecyka pochodzą z demontażu telewizorów i radyjek samochodowych. Nie kupiłem żadnego elementu.
Końcówka mocy - TDA 2030 w najprostszej aplikacji wg KIT-u TSM 44
Przedwzmacniacz - również wg jakiegoś kitu na BC413 i BC 109 chyba TSM 33M
Distortion - schemat dał mi kolega
Transformator sieciowy - transformator głośnikowy wyjęty z jakiegoś telewizora lampowego
Głośnik - wyjęty z Rubia (fantastyczne możliwości)
Obudowa - wycięta z obudowy telewizora
Tkanina obiciowa - sukienka mojej Mamy
Płyta czołowa - fragment szuflady do sztućców
Efekt - może nie powala na kolana ale ćwiczyć można.
Fajne? Ranking DIY