Podstawę wykonałem z laminatu, jest wygodny w obróbce i estetyczny. Płytki zamontowane są na kołkach dystansowych z plastiku, które wykonałem docinając sobie rurkę z pcv co 8 mm - tanie i szybkie

płytka zamocowana pionowo jest przykręcona do podstawy za pomocą profilu o przekroju kwadratu, pustego w środku, który tutaj pełni fuknkcję po prostu kątownika. Katowniki , do których przykręcone są profile tworzące front i tył dociałem sobie z profilu "L" o wymiarach 40x10 mm o grubosci 2 mm i niektóre

nagwintowałem. Aha wszystko to robiłem piłą ręczną, taką, w której brzeszczot chodzi w prowadnicach, wiec tnie równo i szybko. Ta szmaciane plastry na profilach są po to, żeby metal nie poobdzierał lakieru z wewnętrznej strony szyby.
A, jeszcze pozwolę sobie przedstawić Publicznosci moja metodę na zaznaczanie na laminacie, jak i innych materiałach, punktów do wiercenia. Ustawiamy suwmiarkę na zadana odległość punktu od krawędzi płyty. Przeciągamy suwmiarką, przy czym jedna szczęka zapiera sie na krawędzi materiału, a druga zarysowuje prostą równoległą do krawędzi. Potem to samo przy drugim boku i git
Szczegóły konstrukcji szkieletu powinny ujawnić zdjęcia:
A tutaj widoczny jest skrawek łba sruby M4. Śruby te spajają całość, tzn licząc od dołu: laminat, dolną "belkę", kwadratowy kołek dystansowy 31 mm i dolną ściankę górnej "belki". W górnej ściance górnej belki jest, jak widać, otwór 8mm aby przeszedł łeb śruby i można było wsadzić śrubokręt: