Witam, proszę o pomoc w rozwikłaniu ciekawostki. Kupilem na jednym z dostępnych stron chinskiej produkcji skuter elektryczny trójkołowy 500W 48V. Taki jak w wypożyczalniach dla turystow w kurortach nadmorskich. Z przednim napędem w 16calowym kole. Jeździ się głównie na stojąco, ale jest możliwość zamontowania siodełka. Ładny, czerwony, lśniący.....I niestety z brakiem możliwości naładowania. Ładowarka święci diodą na zielono i nic więcej. Fabrycznie naładowane akusie dają tylko sygnał ,,dźwięk'' dzwonka nawet jest tak jakby chciał ruszyć i nic wrażenie rozładowanych akumulatorów. Chinole sie wypieły na mnie i zostałem z niczym. RRRRRRaaaatttuuunku krzyczę bo niestety elektryk Ze mnie kiepski. Nie wiem od czego zacząć... ponad dwa tysie utopione i chce mi się wyć. Proszę o pomoc może ktoś z Was miał taki przypadek i podzieli się jakimś rozwiązaniem co jest zepsute.? Akumulatory wydają się sprawne. Zakupiłem już nową ładowarkę zobaczymy czy pomoże. Pozdrawiam i czekam na ratunek.
Do miłego napisania.
17.11.17r udało mi się znaleźć przyczynę ładowarka miała odlutowany kabelek. Ale pojawił się nowy😣😣😣w papierach jest napisane że ląduje się od 4 do 6 H A tu niespodzianka po około 2 H ładowarka naładowania i zapalił się Zielone światełko. Wsiadam jadę 1 km i koniec😥😥😥 wracam do domu piechotą. Włączyłem jeszcze raz i znowu po około 2h naladowany. Jadę tym razem o pół kilometra dalej. Dalej zasięg ma wiele do życzenia ponieważ w papierach opisano że przynajmniej 15km!!! Włączyłem jeszcze raz zobaczymy czy tym razem będzie dalej. Sprawdziłem aku to zielone chińskie 4 akumulatory znalazłem na nich tylko znaczek Pb. Reszta to chińskie hieroglify. Trudno znaleźć inne parametry. Jutro je wymontuje i zobaczę może pod spodem będzie coś opisane. Na razie mam pytanie czy to normalne objawy czy może nasuwa Wam się jakaś usterka do głowy?
Do miłego napisania.
17.11.17r udało mi się znaleźć przyczynę ładowarka miała odlutowany kabelek. Ale pojawił się nowy😣😣😣w papierach jest napisane że ląduje się od 4 do 6 H A tu niespodzianka po około 2 H ładowarka naładowania i zapalił się Zielone światełko. Wsiadam jadę 1 km i koniec😥😥😥 wracam do domu piechotą. Włączyłem jeszcze raz i znowu po około 2h naladowany. Jadę tym razem o pół kilometra dalej. Dalej zasięg ma wiele do życzenia ponieważ w papierach opisano że przynajmniej 15km!!! Włączyłem jeszcze raz zobaczymy czy tym razem będzie dalej. Sprawdziłem aku to zielone chińskie 4 akumulatory znalazłem na nich tylko znaczek Pb. Reszta to chińskie hieroglify. Trudno znaleźć inne parametry. Jutro je wymontuje i zobaczę może pod spodem będzie coś opisane. Na razie mam pytanie czy to normalne objawy czy może nasuwa Wam się jakaś usterka do głowy?