Witam mam parę pytań odnośnie konfiguracji którą chciałbym zrobić na swoim komputerze i czy w ogóle jest ona możliwa do wykonania. Otóż dotąd użytkowałem internet orange neostrada do 10 Mb/s który służył mi praktycznie do wszystkiego, czyli grania, surfowania po necie, ściągania itp. Od jakiegoś czasu strasznie wzięła mnie faza żeby coś postreamować a że nie mam możliwości zmiany dostawcy bo tylko taki dostawca jak orange oferuje mi internet po kablu to byłem zmuszony spróbować internetu LTE. Wziąłem sobie internet na próbę od orange z salonu i o dziwo wszystko ładnie śmiga ping na poziomie 18 ms 40 Mbps downladu 10 Mbps uploadu bez żadnej zewnętrznej antenty a w ustawieniach routera pokazuje mi 3 z 5 kresek zasięgu. Ten internet od orange (LTE) działa znakomicie bowiem w mojej okolicy są 2 BTS'y w odległości około 5km a da się na spokojnie streamować bez żadnych lagów, mało tego nawet da się pograć.
Teraz konkretne pytania.
1. Czy da się abym na jednym komputerze użytkował internet po kablu który mam i internet lte który też podłącze do tego samego komputera? (oczywiście mam 2 karty sieciowe w komputerze).
2. Jeśli punkt 1 da się wykonać to czy można wymusić jakoś który internet będzie przykładowo odpowiadał za granie i surfowanie po internecie a drugi za streamowanie?
3. Jaką antene zewnętrzną kupić by zwiększyć moc sygnału do 5 kresek (obecnie mam 3 bez antenty). Moja lokalizacja to Rosocha Mazowieckie 26-420 Nowe Miasto nad Pilicą
Za wszelkie konstruktywne odpowiedzi z góry dziękuję
Teraz konkretne pytania.
1. Czy da się abym na jednym komputerze użytkował internet po kablu który mam i internet lte który też podłącze do tego samego komputera? (oczywiście mam 2 karty sieciowe w komputerze).
2. Jeśli punkt 1 da się wykonać to czy można wymusić jakoś który internet będzie przykładowo odpowiadał za granie i surfowanie po internecie a drugi za streamowanie?
3. Jaką antene zewnętrzną kupić by zwiększyć moc sygnału do 5 kresek (obecnie mam 3 bez antenty). Moja lokalizacja to Rosocha Mazowieckie 26-420 Nowe Miasto nad Pilicą
Za wszelkie konstruktywne odpowiedzi z góry dziękuję