Dzień dobry chcę zbudować zasilacz regulowany symetryczny 40 v na mosfetach i na lm358 . Mam nadzieję że wybrałem właściwy dział i przepraszam za jakiekolwiek błędy .
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPawlaczek2005 napisał:Trafo będzie od Diory ws442 lub takie 2 żeby dawało ok 400w
Pawlaczek2005 napisał:na mosfetach
Pawlaczek2005 napisał:Irf3205
Pawlaczek2005 napisał:Do samych wzmacniaczy końcowych audio stabilizowanego napięcia nie potrzebujesz. Nie potrzebujesz też ściśle ustalonej wartości tego napięcia - jeśłi końcówka ma pracować przy zasilaniu 2x40V to i będzie równie dobrze (jedynie z nieco mniejszą mocą) pracować przy zasilaniu 2x30V.do wzmacniaczy audio i innych zeczy
Pawlaczek2005 napisał:Mam zamiar zrobić wzmacniacz 300 w Rms bo mam do tego głośniki .
Pawlaczek2005 napisał:Chwila chwila chcę żeby zasilacz miał pewien zapas mocy
Pawlaczek2005 napisał:A o wzmacniacz kolega się nie martwi
Pawlaczek2005 napisał:Żeby wiadomo wyło po co mi taką moc.
Pawlaczek2005 napisał:A po co mi symetryczne zebym mogl podłączyć niesymetryczne i symetrycznie.
Pawlaczek2005 napisał:Do eksperymentów różnych np drafopobielacze przedwzmacniacze lampowe i takie tam
Pawlaczek2005 napisał:zrobiłem jeden ale go już sprzedałem .
Pawlaczek2005 napisał:A układ przeciw zwarciowy
Pawlaczek2005 napisał:Pokaż mi schemat chociaż jednego wzmacniacza audio zasilanego symetrycznie ze stabilizowanego (w dodatku regulowanego !) zasilacza... Porywasz się z motyką na słońce - najpierw pomyśl dobrze czy faktycznie jest Ci potrzebny zasilacz i dokładnie jaki. I nie pisz mi więcej o wzmacniaczach - to już pisałem wcześniej i może przeczytaj jeszcze raz - post #13.Mam zamiar zrobić wzmacniacz 300 w Rms