Dostałem do naprawy taki prostownik . Rozkręciłem, skontrolowałem i nie znalazłszy nic niepokojącego podłączyłem akumulator. No i ładuje. Zaraz po włączeniu na wyświetlaczu migało 75% (akumulator był naładowany do pełna innym prostownikiem ale pół roku nie używany - napięcie 12,2V). Jak to wyglądało po kilku minutach ładowania i po godzinie w załącznikach. zadzwoniłem do właścicielki celem zapytania co z nim ma być nie tak ale nie umiała odpowiedzieć. Tym zajmuje się syn i ma jeszcze do mnie zadzwonić.. Być może się nie wyłącza bo nadal ładuje ale jak obserwuje czas włączenia jest coraz krótszy (napięcie dobija prawie 16V) ale bywa, że wyłącza się zupełnie na dłużej (na filmie nie widać bo za krótki) i wtedy napięcie maleje do 13,4V.
Znalazłem aukcje z tym produktem i jestem zdziwiony, że za tak wiele funkcji (odsiarczanie itp) tylko tyle kosztuje. Cena sugeruje "Chińczyka" ale Made in Chna nie widzę a tylko "Upoważniony przedstawiciel producenta" i warszawski adres.
No i na koniec pytanie jak to rzeczywiście działa i co to warte bo za te pieniądze chyba kupię dla siebie. Do tej pory w razie potrzeby ładuję z zasilacza laboratoryjnego ale tam mam tylko CC i CV podczas gdy tu
Tytuł wygenerowany automatycznie ale niech będzie. Ja miałem nazwać "Prostownik mikroprocesorowy Kraft & Dele Professional - jak działa i co to warte?"
Znalazłem aukcje z tym produktem i jestem zdziwiony, że za tak wiele funkcji (odsiarczanie itp) tylko tyle kosztuje. Cena sugeruje "Chińczyka" ale Made in Chna nie widzę a tylko "Upoważniony przedstawiciel producenta" i warszawski adres.
No i na koniec pytanie jak to rzeczywiście działa i co to warte bo za te pieniądze chyba kupię dla siebie. Do tej pory w razie potrzeby ładuję z zasilacza laboratoryjnego ale tam mam tylko CC i CV podczas gdy tu
Tytuł wygenerowany automatycznie ale niech będzie. Ja miałem nazwać "Prostownik mikroprocesorowy Kraft & Dele Professional - jak działa i co to warte?"