milka0 napisał:Obiektywne - gdy mamy do czynienia z faktami, wymiernymi wartościami, czymś co można "naukowo" zmierzyć, sprawdzić, obliczyć, itp.
To nie jest wtedy prawda obiektywna, tylko absolutna. Obiektywne jest po prostu to, co nie jest subiektywne. Jak napisałem - DLA MNIE, czyli nie zakładałem sobie z góry co jest lepsze, a co jest gorsze, a na potwierdzenie zrobiłem kilka fotek, by samemu się przekonać. Dla Ciebie to oczywiście jest bez znaczenia, bo dla Ciebie są to moje subiektywne odczucia i masz w 100% rację. Wyobraźnia ludzka przecież pozwala na ocenę sytuacji w miarę obiektywnie (no dobra, niektórym)... Bez tego byśmy się wszyscy pozabijali.
milka0 napisał:phiter napisał:I dlatego właśnie porównanie na podstawie tych zdjęć jest guzik warte.Jak widać ta automatyka poradziła sobie gorzej w jednym z przypadków i nie było to w żaden sposób zamierzone.
No nie jest, bo tak samo wzrok w tych warunkach się męczy i radzi sobie gorzej - ale to już jest moje SUBIEKTYWNE odczucie - jak czytamy nie tylko moje.