Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamdarek1985 napisał:witam. mam pytanie solary da sie tanio zrobic domowym sposobem i bedzie działało, ale koszty bjlera powalają na kolana i tak sie zastanawiam dlaczego by nie zrobić bojlera z beczki plastikowej ( oczywiście bezciśnieniowy ) plastik gorzej przewodzi ciepło niz metal wiec straty ciepła były by niejsze i koszty duzo mniejsze. beczka 250l okolo 50zl do tego izolacja termiczna, i chyba bedziemy mieli dłuzej ciepłą wode. czy ktoś testował takie rozwiązanie?
pawelunius napisał:Wykres temperatury - solar bez wody pod kątem 10st. na początku lipca od 7.00 do 12.00
joint32 napisał:Kolego podczas spawania wytwarzana jest temperatura rzędu 4000 stopni, żadna farba tego nie wytrzyma.
pisarmen napisał:temperatura topnienia żelaza to cos koło 1200
gaz4 napisał:Temperatura stagnacji 110 stopni nie jest zbyt wysoka w porownaniu do konstrukcji profesjonalnych, co może wynikać z dwu głównych przyczyn: nieselektywna powłoka i ucieczka ciepła, głównie przez szybę.
piotrek48 napisał:co moze byc powodem takiego zachowania tegop sterownika??
jack63 napisał:Z tego co pamiętam to w tym sterowniku są triaki zastosowane jako elementy wykonawcze.Może być sklejony (uszkodzony) przekaźnik
iskrownik napisał:Z tego co pamiętam to w tym sterowniku są triaki zastosowane jako elementy wykonawcze.
piotrek48 napisał:Domniemam iż to są winiki pomiarów w omach... Triak do wymiany.pomiedzy pierwsza i druga nóżką jest 0 a pomiedzy druga i trzecią jest 0,9
anielski123 napisał:
Mam nadzieję,że wszystko dobrze wpisałem i post jakoś wyszedł ,oraz instalacja![]()