Zrobiłem prostownik na 4*PY88 w układzie mostkowym,
mam to zamiar wykożystać w wzmacniaczu.Co o
tym myślicie?Czy pociągnie to 2 EL84 i 2 Ecc85?
mam to zamiar wykożystać w wzmacniaczu.Co o
tym myślicie?Czy pociągnie to 2 EL84 i 2 Ecc85?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPi-Vo napisał:Zgadza się ,w jakimś schemacie widziałem EY86 ,to był jakiś polski wzmacniacz.
Andrzej kt88 napisał:Dioda PY88 jest popularna,ale do audio to nie specjalnie sie nadaje.Jest mocna to prawda.
Lepsze to
rosyjskie popularne:
5c3
5c4
5c8
6d22
lub GZ34
i te polecam
Pozdrawiam,
kt88
Pi-Vo napisał:Esem napisał:
Coś Ci się pomerdało: to był telewizor i to było wysokie napięcie. A może widziałeś DY86: jeden zwój na trafo mniej i dokładnie jeden: nieprawdaż?
--------------------------------------------------------------------------------------
Nie był to Hi-Fi ale jednak wzmacniacz ,W100 się nazywał.Jednak mi się nie pomerdało i była to dokładnie EY88 ,czyli lampa o której piszemy z żarzeniem 6,3V.
Pi-Vo napisał:Chodziło o podobną lampę ,i jak się okazało po sprawdzeniu o taką samą nawet.Sprawdź załącznik.Ale jak się upierasz przy merdaniu to niech będzie ,każdy ma swoje priorytety.
Pi-Vo napisał:Owszem ,błąd był literowy a telewizora z taką lampą nie widziałem od kilkunastu lat i się pomyliłem.DY86 to lampa która prostuje napięcie anodowe do kineskopu ,ale chodziło o EY88 ,czyli lampę októrej cały czas mowa.
daris napisał:Mam jeszcze problem z odfiltrowaniem-jest przydzwięk.
Ja zastosowałem za mostkiem kondensator 100uF dławik na plusie a następnie
znowu kondensator 100uF.Gdzie jest błąd?Czy zastosować stabiliwolt?