Witam,
Odwiedziłem wczoraj po południu wielkopowierzchniowe sieci RTV&AGD i .... znalazłem uwaga!
Gorenje 63121
Zaskoczony znalezieniem takiego Białego Kruka

( jak czytałem na forum nie łatwo go dostać ) dostrzegłem, iż jest to model POWYSTAWOWY w cenie 1699zł brutto. Porównałem do Gorenje 64123 - tanieje i specjalnie istotnych różnic nie widzę - ale moża ja się nie znam... ?Troszkę razi mnie pokrętło i co najbardziej istotne sic! głośno/nieprzyjemne i jakoś tak dziwnie zamykające się w porównaniu do wcześniej proponowanych drzwiczki. Obawiam się o ich trwałość? Może to winna tego, że jest powystawowy? Setki tysięcy razy potencjalni zapaleńcy otwierali je i zamykali

Jeszcze dziś tam wracam i porównam do innych pralek Gorenje ( te zamykanie i otwieranie drzwiczek ) Ponadto jakość wykonania "Rakiet" Bosch&Siemens jest dla mnie wyższa... Ze względu na "miękkość użytych plastików, płynności działania pokręteł" Namacałem się ich okropnie ( zamykanie, otwieranie łącznie z wsadzaniem części przytrzymującej czpkę do środka bębna )

i teraz mała anegdota dotycząca obsługi

o ile na początku budziłem ciekawość wśród sprzedawców? chyba niecodziennie widzą faceta w garniaku jak pcha się do środka pralki i uprzejme odpowiadanie na ogólnie mi znane im chyba też informacje typu:
- ja - Uprzejmie zapytując, zechce mi Pan powiedzieć czy ten model ma... obrotów 1200... ? z pieczołowitością sprawdzając mocowanie drzwiczek... czytałem gdzieś, że dzieci lubią się bawić zamykające je i otwierając...
- uprzejmy Pan - taaaa...
Po krótkim dialogu przeszliśmy do serii cięższych pytań zachaczających min. o wpływ " specyficznej" budowy wewnętrznej bębna w odniesieniu do jakości prania... godzinkę wcześniej oglądałem na żywo z każdej strony! fragment bębna Miele - plaster miodu? polecam w tym zakresie Saturna i ich wystawę Miele w Arkadii....a wracając do meritum anegdotki...
Facet się nieoczekiwanie wycofał po Angielsku... i dał dyla w stronę kolegów bawiąc u nich chwil kilka... i schował się. Od tego momentu sprzedawcy mijali mnie szerokim łukiem... albo mi się to wydawało... Wniosek z tego taki płynie... nie warto zawracać głowy sprzedawcom w markecie lepiej poczytać na www. Elektrodę

oszczędnośc czasu i człowiek od razu wie czego chce. z drugiej strony usprawiedliwia tych Panów to, iż oni chcą/powinni wiedzieć o 100 modelach wszystko a ja tylko o kilku.
Generalnie Plastiki Gorenje są dużó Twardsze, są bardziej Ostre w swej lini. przez co mogą pękać??? Czy to już jest Estetyzm??? "Trudno"

stawiam na tą firmę. To, który model? 63121 ? Czy 64123??
Przepraszam Moderatorów za pisanie wokół tematu...ale może te informacje, też się komuś przydadzą...
Dzięki Persil za pomocne słowo.... co do dziatków... to min. trójka mi sie marzy...
Pozdrawiam
Dodano po 27 [minuty]: Jeszcze jedna sprawa... do Gorenje przekonuje mnie chyba najbardziej Czujnik czystości wody i ten Aquastop ( nic to, że częściowy ) ponieważ:
Slyszałem i widziałem kiedyś skecz/monolg Pani Hani Bielickiej n/t kandydatek do konkursu Miss Polski. Mianowicie Pani Hania opisuje talenty jednej z kandydatek i na wachania jury związane z dość skrajnie małym biustem kandydatki - ta natychmiast odpowiada .... Ale się spodziewa! Spodziewa się...! "( biustu... dodam większego... w przyszłości )"
Oczywiście ta odpowiedź rozwiewa wszelkie wątpliwości jury i wiadomo... siła sugestii...

Tak samo ja mając w bliskiej przyszłość widoki na powiększenie rodziny. Jeszcze się nie spodziewam ;D ale... Kto chce pralki na 2lata??? chyba na kilka/naście?
Te niewypłukane Alergeny /powódź to ryzyko w mieszkaniu. Skutecznie mnie zachęcają do Gorenje.
Pozdrawiam