Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamociz napisał:Akurat SAF jest spawany.Fabrycznie to się spawa w taki sposób:
T5 napisał:Osie naprawcze występują w sprzedaży z opisem, że są do wspawania - więc jak inaczej ją zamontować?Chciałbym tylko wiedzieć czy można czy nie spawać oś.
DriverMSG napisał:Jaka była usterka?
piachu1994 napisał:Masz fakture, czyli dowod wykonanej uslugi. Ty jako konsument nie musisz niczym sie martwic - oddales na naprawe, a firma odpowiada fizycznie za robote oraz skutki uboczne.
ociz napisał:A to nie używany czop został wspawany, tylko ten z tej osi był wycięty, napawany i obrobiony na tokarce i wspawany z powrotem.Wy widzicie w ogóle jak to zostało naprawione? Czop w kawałkiem rury wycięty z używanej osi i wspawany do tej.
ociz napisał:To byś poszedł i kupił nową ośkę. Zaczynacie się czepiać nieatrakcyjnego wyglądu spawu, jakby to miało jakieś znaczenie. Śliczne równe szlaczki są tylko przy spawaniu automatycznym, tu priorytetem był głęboki przetop. Nie ma przepisu zakazującego napraw -Gdyby to był mój pojazd to nie zgodził bym się na taką naprawę.
sebastian607 napisał:Taaak, tylko kupuje się nowe osie u nich, na których zarabiają. Przestań.
Pisaliśmy do SAF, odpowiedzieli, NIE MOŻNA WPROWADZAĆ ŻADNYCH ZMIAN W KONSTRUKCJI POWYŻSZYCH ELEMENTÓW.
robokop napisał:tu priorytetem był głęboki przetop
ArturAVS napisał:Miejscowi ślusarze to robią, jeden z nich dysponuje tokarką gdzie cała oś się mieści
T5 napisał:Piotruś, tak pobocznym torem - co to ITD obchodzi? Przecież oni diagnostyki na drodze nie robią - waga, światła, hamulce i to na zasadzie syczy/nie syczy ( i ubytek na zegarze), tacho, ew. emisja, papiery i won.Jak do tego podchodzi ITD?
robokop napisał:No to już musi być naprawdę wielkie bydlę
robokop napisał:Przecież oni diagnostyki na drodze nie robią - waga, światła, hamulce i to na zasadzie syczy/nie syczy ( i ubytek na zegarze), tacho, ew. emisja, papiery i won.
robokop napisał:Piotruś, tak pobocznym torem - co to ITD obchodzi?
T5 napisał:To co obcięli to przyspawali, tego jestem pewien.