Witam!
Przedstawiam prosty wzmacniacz na rosyjskich diabełkach.
Schemat zaczerpnięty ze strony:
http://majsterlamp.w.interia.pl/strona9.html
Podstawą całej konstrukcji jest płyta aluminiowa 4mm wraz z ceownikami i kątownikami zintegrowany w odpowiedni sposób, odpowiednio zaszpachlowane i pomalowane biała perłą.
Pokrywy traf wykonane z blachy stalowej, uzyskały kolor czarny perłowy
Krótki opis wnętrza i poszczególnych sekcji.
Sekcja przedwzmacniacza - Rezystory- Dale, Vishay, Xicon , Kondensatory- Elna Simlic, Panasonic FC, Rubycon , Jantzen audio Superior Z-Cap. Potencjometr Alps R27.
Zasilacz - Rezystory metalizowane Ty-Ohm RSS 10Watt. Kondensatory BC Component, Jantzen Audio Cross-Cap (odsprzegające).
Sekcja końcowa - Rezystory Tyco 50W, Kondensatory Panasonic Fc.
Większość elementów od gniazd RCA do traf wyjściowych została połączona pozłacanymi drucikami dedykowane do audio o grubości 0,6 mm odpowiednio zaizolowanymi i zekranowanymi. Transformatory nawinąłem według oryginalnego schematu, a trafo wyjściowe obliczyłem i nawinąłem na 500W z zapasem. Układ został wyposażony w 45-sekundowy opóźniacz załączania zasilania anodowego własnego projektu.
Głównym moim zadaniem było przedstawić nietypową wersję obudowy i rozmieszczenie lamp.
Na koniec mała galeria.
Proszę moderatorów o wyrozumiałość i nie wyrzucanie do kosza po raz kolejny mojego postu.
Fajne? Ranking DIY