Zasilacz jest badziewnej jakości i jak obciążysz go 1A to napięcie spadnie. Chińczyki tak robią. Podłącz ten transformator. Powinno działać.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamprzem_1988 napisał:W takim razie zapytam wszystkich kolegów, którzy już przerobili MOT na zgrzewarkę: Jaki sposób usunięcia uzwojenia wtórnego uważacie za najmniej uciążliwy i nieobarczony ryzykiem uszkodzenia uzwojenia pierwotnego.nie ma głupich pytań, czasami są tylko głupie odpowiedzi
noel200 napisał:Ja z jednej strony co wystaje obcinam nożówką, a później wiercę kilka otworów wiertarką i resztę wybijam młotkiem w imadle. No trzeba uważać na pierwotne, bo łatwo uszkodzić.
Kiedyś zrobiłem tak, że transformator rozciąłem kątówką, uzwojenie wybiłem, nawinąłem nowe i rdzeń zespawałem z powrotem.
SylwekK napisał:Można jeszcze z bardzo dobrym skutkiem zespawać nimi, np. kable miedziane w instalacji elektrycznej
timothy1989 napisał:Chyba pozostało oprogramowanie. Prosiłbym aby ktoś rzucił okiem na ten dziwny przypadek. Załączam schemat i obraz pcb.
lyli napisał:Witaj .Masz może wykonany schemat w eagle tej zgrzewarki z kitu avt5553.
Rakija napisał:nie wiem gdzie dostać takie elektrody?
Rakija napisał:Tylko jak to zaostrzyć jak w środku jest otwór
noel200 napisał:Wymyśliłem później przy kolejnej zgrzewarce jak to zrobić lepiej, szybciej, taniej i z elementów które miałem. Nie potrzebny drut miedziany. Zrobię zdjęcie przy okazji i wrzucę to zobaczysz. Swoją drogą polecam gotowy uchwyt z alliexpress. Taki z dwoma płaskownikami miedzianymi i drukowaną rączką. Mam taki i spisuje się super.