Ile wołalibyście za taką wymianę?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamWinylov napisał:dalej,że ziemi nie widać.
Winylov napisał:kolego skoczyłeś kiedyś na bandzi, nie wiem czy dobrze to napisałem, te kilka chwil to jest jak rozgrzeszenie, całe życie przelatuje w ułamku tej chwili, drugi raz tego nie powtórzę.Widziałem zdjęcia,
Tommy82 napisał:Ja bym w gacie na miętowo zrobił
750kV napisał:Jakbym był 20 lat młodszy, to za ,,tysiaka" zrobiłbym tą wymianę
Cowboy zagrabie napisał:czyli wziąłbyś ok. 100 zł/h. Cena robociznyCzytałem kiedyś artykuł dokładnie o tym maszcie. Wejście wymiana i zejście ok 10h,
Cowboy zagrabie napisał:wydaje się rozsądna. U nas byłoby to ile? Chyba nieco mniej niż 1000 PLN.pracownik dostaje za to tygodniówkę przeciętnego elektryka.
Łukasz-O napisał:Jako ciekawostkę napiszę, że w 1988r. pensja podstawowa pracownika z uprawnieniami do obsługi dźwigu masztowego i uprawnieniami wysokościowymi w RCN Konstantynów wynosiła ok 53.500zł. Do tego był dodatek w wysokości 3,75zł za każdy pokonany metr. Im więcej wejść / wjazdów na górę, tym pensja rosła.
Pytanie jaka była rzeczywista wartość 1zł w 1988r. w przeliczeniu na obecne pieniądze? Ktoś się pokusi przeliczyć?
E8600 napisał:
Ludzie dużo "poważniejsze" wyczyny robią dla adrenaliny. Inne osoby od samego patrzenia na video mają rozstrój żołądka.
karolark napisał:Ja bym jeszcze dodał że za lekko się ubiera może się bidulek przeziebic