Nie mamy prądu, nie ma internetu (tylko mobilny), nie ma bieżącej wody, piwnice są całkiem zalane, raptem, co w piwnicy były dwa schodki pod wodą, a teraz piwnica jest zatopiona i wynosimy rzeczy z parteru. W godzinę 1,5 metra? Nie ma jak naładować laptopa, więc temat zostanie nagle przerwany. Ładujemy tylko telefony z akumulatorów.
14 września myśleliśmy, że to dużo:
Na początku, 14 września g 22:
Część wyniesionego dobytku, ale niestety wyniesione zostało tylko do około 1 metra, a potem za szybko napłynęła woda by wynosić dalej:
Dzień 15 września, 5:42.
Godzina dziesiąta:
Wody jednak przybrało 1,5 metra w ciągu godziny, teraz:
Tylko dach auta widać.
Niektórzy nie przeparkowali aut:
2024-09-15, 12:15, ładowanie telefonów sąsiadów z układu na częściach z projektów/recenzji:
Wnosimy rzeczy na piętra wyżej:
Zapasy, ładujemy sąsiadom telefony:
Tylko my mamy baterie:
Tylko trochę fantów udało się uratować, nikt nie spodziewał się, że w godzinę wzrośnie o 1 metr czy więcej:
Aktualizacja: dziękuję za udzielone słowa wsparcia i za donacje! Jeśli chcecie jeszcze wspomóc, to w profilu jest mój Paypal. Na ten moment sytuacja jest stabilna, ale zostało mnóstwo pracy, i niestety wciąż są przerwy w dostawie wody oraz nie ma wciąż gazu...
Dochodzą wiadomości, że wszystkie mosty są zniszczone, nawet te co przetrwały powódź w 97. I tymczasowy most i główny Andrzeja też?
Nie mam jak sprawdzić za bardzo, bo każda watogodzina cenna.
Tutaj zdjęcie z tego jak wykorzystujemy ogniwa od laptopów. Wcześniej je ładowałem na szybko, nawet za pomocą... mikroskopu:
Amperomierz tylko na chwile.
Najgorzej chyba, że CNC 3040 pływa, telewizory kineskopowe, wiertarka stołowa porządna, itd, itd, itd.
Woda niszczy mury, został tylko wierzch:
Słabsze garaże też poszły:
Godzina 14, gazu już też nie ma.
Wszystkie ulice równoległe do rzeki są już też rzekami:
Ciekawe na ile woda wystarczy?
Od znajomej osoby, tego mostu też nie ma, a 1997 przetrwał...
Jak się będzie dało, to zaktualizuję temat.
// Artykuł powstał z telefonu.
Fajne? Ranking DIY Pomogłem? Kup mi kawę.