^ToM^ napisał: Nie bardzo rozumiem, dlaczego miałoby brakować prądu, skoro współczesne samochody mają alternatory o mocach 1- kilka kW. W takim razie po co takie moce, skoro tylko ma służyć do ładowania baterii a już nie do zasilania szyby czy foteli?
Podaj model wozu, poszukamy manuale i poczytam co oni tam nawymyślali.
To jest Passat B8 MY2017 benzyna 1.8TFSI (podwójny układ wtryskowy 4 wtryskiwacze do kolektora +4 bezpośrednio do cylindra) .Wersja Bluemotion (kiedyś myślałem że tylko diesle są w tej wersji robione)
Aku nówka, wymieniony 2 tygodnie temu, to już 3 od nowości. Teraz stawiam w garażu bo wszystkie kamery i czujniki muszą być czyste, ośnieżone nie działają jak trzeba a jest to auto z elementami jazdy autonomicznej (aktywny tempomat na radarze Boscha, radary asystenta wyjazdu i zmiany pasa z tyłu, kamery utrzymania pasa ruchu, ten samochód sam również wyszukuje miejsca i parkuje, zarówno równolegle jak i prostopadle przodem/tyłem.
Nie wiem jaki mam alternator bo nie ma na nim żadnych oznaczeń, ale prądu totalnie brakuje, radary się kalibrują, kamery są podgrzewane, hamulce same się uruchamiają (osuszanie tarcz) i ch... wie co jeszcze ten samochód robi bez mojej wiedzy i kontroli.
Codziennie dojazd do pracy to 10km w korkach w dużym mieście.
A prądu zawsze brakuje, od nowości.