Może , kupować z gwarancją bodajże, "door to door " , kiedyś korzystałem i bardzo sobie chwalę . Pozdrawiam.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamHD-VIDEO napisał:reklamował bezpieczniki aparatowe (te szklane 5x20) bo mu się przepalały. Oczywiście powoływał się wtedy na "niezgodność z umową" obecnie "rękojmie".
Oczywiście zgodnie z "Klient nasz Pan" a nie "Nie mamy bezpiecznika i co nam Pan zrobisz", miał ciągle wymieniane na nowe.
HD-VIDEO napisał:Przychodził co jakiś czas facet do sklepu elektronicznego i reklamował bezpieczniki aparatowe
HD-VIDEO napisał:A co powiedzie na to.
Przychodził co jakiś czas facet do sklepu elektronicznego i reklamował bezpieczniki aparatowe (te szklane 5x20) bo mu się przepalały. Oczywiście powoływał się wtedy na "niezgodność z umową" obecnie "rękojmie".
Oczywiście zgodnie z "Klient nasz Pan" a nie "Nie mamy bezpiecznika i co nam Pan zrobisz", miał ciągle wymieniane na nowe.
^ToM^ napisał:HD-VIDEO napisał:A co powiedzie na to.
Przychodził co jakiś czas facet do sklepu elektronicznego i reklamował bezpieczniki aparatowe (te szklane 5x20) bo mu się przepalały. Oczywiście powoływał się wtedy na "niezgodność z umową" obecnie "rękojmie".
Raz się w roku taki trafi, to sam bym mu wymienił. Bo koszt żaden ale szacunek do firmy bezcenny
Kraniec_Internetów napisał:Gwarancja gwarancją, to się stosuje w razie awarii, ale tu chodzi o zwrot, np. kupujesz urządzenie które ma posiadać odpowiednie funkcje, w domu stwierdzasz że takich nie ma, to nie podlego pod gwarancję, bo sprzęt jest sprawny, ale pozbawiony funkcji, które były decydujące o zakupie, co wtedy ? Sklep nie chce przyjąć zwrotu bo to elektronika.Na CAŁĄ elektronikę w UE masz 2 lata gwarancji.
viayner napisał:u mnie jest w prawie mozliwosc zwroty/wymiany towaru w ciagu miesiaca i tylko dla tego ze nie spelnia twoich oczekiwan = nie podoba ci sie (oczywiecie nie dotyczy towarow osobistego uzytku)
bestler napisał:
U mnie w mieście, w jednym z marketów ogólno-budowlanych też przyjmują zwroty do miesiąca. Fajna sprawa, jeśli kupujemy np. płytki, gres, złączki czy inne towary to jeśli nam zostanie cokolwiek to możemy zwrócić.
Ludzie jednak przeginali - kupowali dywany i inny sprzęt tuż przed rocznymi świętami a po świętach oddawali jako niespełniające oczekiwań. Proceder stał się tak popularny, że sklep zmuszony był zrobić listę towarów wyłączonych z możliwości zwrotu, w tym właśnie były owe dywany.
Kraniec_Internetów napisał:Na CAŁĄ elektronikę w UE masz 2 lata gwarancji.
viayner napisał:np. kupujesz urządzenie które ma posiadać odpowiednie funkcje, w domu stwierdzasz że takich nie ma, to nie podlego pod gwarancję" - ale oczywiscie ze tak, sprzet nie zgodny ze specyfikacja, odstapienie od umowy i zwrot towaru.
viayner napisał:jezeli zwracam towar w ciagu miesiaca mam zwrot 100%, pod warunkiem zwrotu towaru nie uszkodzonego itd, na marginesie pojawia sie on nastepnie w sekcji "zwroty/uzywane" i mozna go nabyc ponownie za 50-80% ceny z 12to miesisczna gwarancja.
bestler napisał:...
Ludzie jednak przeginali - kupowali dywany i inny sprzęt tuż przed rocznymi świętami a po świętach oddawali jako niespełniające oczekiwań. Proceder stał się tak popularny, że sklep zmuszony był zrobić listę towarów wyłączonych z możliwości zwrotu, w tym właśnie były owe dywany.
puchalak napisał:No niestety pewna promocja w lidlu wykazała jak bardzo nasz naród odstaje od tzw kultury europejskiej.
keseszel napisał:Kupiłem tv i dokupiłem do niego gwarancję /ubezpieczenie na 5 lat. Jestem zadowolony, jak coś się stanie mam naprawę. nawet jak spadnie ze ściany.
koczis_ws napisał:Oddawanie np. kostiumów kąpielowych po wakacjach jest tam ponoć całkiem częste.
Cytat:
Ps.
Jeszcze mi się przypomniało znajoma reklamowała buty - rozklejona podeszwa po 2 miesiącach. Gwarancji odmówili twierdząc, że źle w nich chodziła?